Кабинетът дойде в пленарна зала за първите рокади в управлението. Дойде и подалият оставка вътрешен министър Веселин Вучков. До премиера Бойко Борисов седеше номинираната за силов министър Румяна Бъчварова.

Припомняме, Веселин Вучков подаде оставка на заседанието на МС на 4 март 2015 година. Като причина за оставката бе посочен докладът, подаден от министър Вучков за смяна на главния секретар на МВР и ДАНС, но неприет от дирекция „Правна" и премиера Бойко Борисов. Самият Вучков обясни, че мотивите за оставката му са юридически.

Ден след като прие оставката на Вучков, премиерът Бойко Борисов отиде в парламента и предложи за нов МВР шеф вицепремиера Румяна Бъчварова. От парламентарната трибуна той поиска оставките на главсека на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев. В петък те си ги подадоха.

Без емоции и съвсем суховато премиерът Бойко Борисов представи предложението на Министерския съвет за избирането на Румяна Бъчварова за вътрешен министър. След кратко отклонение заради декларация на лидера на "Атака" Волен Сидеров, парламентът се зае с оставката на Вучков.

По традиция в сряда депутатите започват работата си с обсъждане на седмичната си програма. Първа е промяната в състава на Министерски съвет. Тази седмица се очаква да бъде напрегната за депутатите, тъй като трябва да изберат и управител на НЗОК. Ръководството на парламента предлага това да стане в рамките на утрешния ден. Единственият кандидат за поста е д-р Глинка Комитов.

Утре ще се проведе и изслушване на вицепремиера Меглена Кунева, на министрите Ивелина Василева, Теменужка Петкова и Лиляна Павлова за бедствието и преодоляването на щетите от него.