Арестуваният таксиджия Борис Тасев е бивш полицай, съобщава БНР. Мъжът е работил до средата на 90-те години в Първо РПУ.

Припомняме, таксиметровият шофьор снощи преби полицай пред парламента. Той е осъждан за убийство.

От пресцентъра на МВР съобщават, че случката се разиграла около 21.00 часа в района на ул. „Цар Освободител". Служител на „Пътна полиция" направил забележка на 46-годишния таксиметров шофьор заради това, че бил спрял на пешеходна пътека. Казал му, че трябва да премести автомобила си. Таксиджията обаче не изпълнил разпореждането. Това принудило униформения да повтори предупреждението. Вместо да се подчини таксиметровият шофьор слязъл от колата и ударил служителя на реда в гърдите.

При проверка на документите му е установено, че това е 46-годишен софиянец, който е криминално проявен и осъждан за убийство.

Задържан е за 24 часа, като предстои доклад на материалите да се внесе в прокуратурата, информират още от пресцентъра на МВР.

Катаджията е прегледан в болница и освободен.

Проверка на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" е показала редица нарушения в документите на арестувания Борис Тасев, обясни пред „Хоризонт" изпълнителният директор на агенцията Цветелин Цветанов. Той нямал удостоверение за психологическо изследване, не предоставил и пътна книжка. На фискалния бон на самия касов апарат не било изписано неговото име като данъчно задължено лице. Цветанов обясни, че това са трите нарушения, които са установени на мястото на проверката. За тях му е съставен акт за административно нарушение.

Предстои да бъде направена проверка и във фирмата-превозвач, като резултатите от нея ще излязат по-късно.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че срещу Борис Тасев е започнало бързо производство. То е под надзора на Софийската районна прокуратура и се води от Първо Районно управление на СДВР.

За извършеното от него престъпление - нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител, законът предвижда наказание до 3 години затвор.

Законният срок за провеждане на разследването по бързото производство е 7-дневен. Предстои прокуратурата да прецени за повдигането на обвинение и по-нататъшния ход на делото.