Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че е готов да се откаже от имунитета си, но когато приключат изборите.

Когато приключат изборите, и когато се внесат събраните доказателства, ще мога да преценя, на база това, което е събрано, и ще предприема действия, каза Цветан Цветанов, преди срещата със симпатизанти в град Каспичан, съобщи Фокус.

Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба, с разрешение от съдия, и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи.
Никога, по никакъв повод, не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи, в условията, в които работи системата.",
повтори за пореден път Цветанов.

Припомняме, Софийска градска прокуратура съобщи констатацията си, че в качеството му на длъжностно лице Цветанов съзнателно е допуснал подчинените му лица - директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК.

Обвинението е за злоупотреба с власт. Ако бъде признат за виновен Цветанов може да получи до 8 години затвор.

Въпреки обявеното от прокуратурата, че заради имунитета на Цветанов разследването не може да се провежда, той продължи с предизборните си обиколки.

Пред жителите на село Нова Бяла река зам. шефът на ГЕРБ обяви, че политиката на партията е да бъдем толерантни един към друг.

Самият факт, че в листата на ГЕРБ има достойни български християни и мюсюлмани, показва точно какво е националното поведение на една отговорна политическа формация, подчерта той и изтъкна, че това е стилът на работа на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че на други места със смесено население българските мюсюлмани ги било страх и благодари за смелостта на дошлите за среща с него новобялоречени.