В столичния квартал "Бояна", на улица "Севастократор Калоян", е намерен убит президентът на ФК "Локомотив-Пловдив" Александър Тасев.

Към 10.30 часа гражданин, преминавал с колата си по въпросната улица, забелязал спрял "Мерцедес" с пробойна в предното стъкло и безжизнен мъж.
Веднага е подаден сигнала в дежурната част на СДП, информираха от пресцентъра на МВР. 

Пристигналия на мястото полицейски екип открива 45-годишния Тасев, прострелян с два куршума в главата в луксозното возило.

От полицията съобщиха, че Тасев е бил застрелян с пистолет, но в момента се уточнява калибъра и марката на оръжието.

Автомобилът, в който е намерен мъжът, не е бил негова собственост, а е регистриран на лизингова фирма, което затрудни в началото идентифицирането на убития, уточниха от полицията, цитирани от БТА.

Мерцедесът е бил паркиран до тротоара на улицата. В непосредствена близост до него е имало два автомобила на федерацията по ски.

На мястото на инцидента са директорът на Шесто РПУ Наташа Николова, зам.-градският прокурор на София Роман Василев и началникът на отдел "Убийства" в столичната полиция Ивайло Спиридонов.

Тасев наследява на поста президент на Локомотив Пловдив застреляния през лятото на 2005 година бивш бос ва ВИС Георги Илиев.

Сред вероятните версии за убийството на Тасев е проблем при сделка с наркотици, съобщиха източници от разследването, цитирани от БНР. Те припомниха близостта на убития с Христофорус Амантанидис-ТАКИ.

Именно бизнесменът от гръцки произход бе сред основните спонсори на футболния отбор, след убийството на бившия му собственик Георги Илиев.

Тасев е бил близък с бившия министър на енергетиката Милко Ковачев който е присъствал на откриването на първата газ-метан станция у нас, собственост на Тасев.

Освен това бизнесменът е бил съдружник в две фирми със столичния общински съветник от БСП Мичо Райковски.

Пропускът на паркингите на Народното събрание, намерен върху предното стъкло на автомобила, в който се е намирал убития, е на името на депутата от Коалиция за България Трифон Митев.

Това съобщиха от пресцентъра на парламента, цитирани от БНР. От там обясниха, че пропускът дава възможност само за достъп до паркингите на парламента, а не за влизане в двете сгради на Народното събрание.

Трифон Митев не бе открит за коментар, тъй като целия следобед не вдигаше мобилния си телефон.