Мюсюлмански ходжи проклеха Висшия съдебен съвет (ВСС) с най-тежката клетва в исляма: „Ляанет дуа". Според тях ВСС угнетявал религията.

Ходжите се обявиха срещу избора на един от кандидатите за председател на Софийския апелативен съд (САС) - съдия Стефан Гроздев. Припомняме, днес ВСС трябва да избере шеф на столичния Апелативен съд, като освен Гроздев за поста кандидатства и Веселин Пенгезов.

Пред журналисти проф. Недим Генджев определи ритуала като молитва за проклятие.

Междувременно ходжите разпространиха текста на молитвата. В него посочват, че Стефан Гроздев е олицетворение на магистратската зависимост от модела „Кой". Проклятието, произнесено от вярващите, ще тегне над него и поколенията му и ще последва всички безпринципно подкрепили Гроздев, предвещават още мюсюлманските ходжи.

Конкретните съмнения, които мюсюлманите имат спрямо Стефан Гроздев, съдия от Софийския апелативен съд, са свързани с негов доклад, след който е разпределено и образувано Ф.Д. №854 от 2011 г.
Макар и основателно мюсюлманите да считат постановеното от него решение за нищожно, незаконосъобразно и неправилно, те недоволстват от факта, че ВСС не е взел предвид това обстоятелство.

С въпросното решение съдия Гроздев е регистрирал сегашния мюфтия Мустафа Алиш. Ходжите са сезирали главния прокурор Сотир Цацаров да отмени въпросното решение. След като прокуратурата мълчи по този въпрос, Генджев решил да се намеси с "духовна сила".
"Само добро правя", подчерта Генджев, но с уточнението, че за 25 години е произнасял т.нар. молитвата за проклятие на трима души.

Генджев предвеща, че до един месец всеки член на ВСС, който подкрепи кандидатурата на Стефан Гроздев за председател на САС, ще бъде застигнат от проклятие.

"Моля се на Аллах, за да накаже тези, които ще гласуват за Стефан Гроздев", подчерта зловещо Генджев.

Един главен прокурор също е бил прокълнат от Генджев. Той обаче не повдигна завесата около името му. Според ходжата въпросният сега е "психически нестабилен".
Припомняме, през годините на прехода до момента - освен настоящият гл. прокурор Цацаров, сме имали още трима - Иван Татарчев (покойник), Никола Филчев и Борис Велчев.

Вторият, застигнат от проклятието, починал. Същата трагична съдба сполетяла и един съдия от Софийския градски съд.

Генджев разказа, че през 2011 г. му се обадил бившият министър на външните работи Николай Младенов и му казал да се махне веднага от главното мюфтийство. Причината, по думите на ходжата, е, че турският министър-председател Ердоган се обадил на Бойко Борисов с това настояване.

Генджев е предупредил и бившия градски прокурор Николай Кокинов с думите "махай се, след 1 месец няма да бъдеш градски прокурор". "Градски прокурор ли е", зададе риторичен въпрос Генджев.