Корпорация „Развитие" се присъединява към организациите, подкрепящи уволнения от воeнния съд полицай Митко Чавдаров.

Припомняме, служителят на реда от ямболското село Бояджик бе признат за виновен от Военния съд в Сливен за това, че е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани (един от тях на малката снимка), които са скъсали българския национален флаг.

Съдът уволни дисциплинарно полицая и му наложи 1000 лева административна глоба.

От корпорация „Развитие" ще връчат на Чавдаров грамота и парична награда.

Съветът на директорите на дружеството е готов - ако висшата съдебна инстанция потвърди присъдата, да осигурят и работа на безработния български полицай.

От „Развитие" смятат - без принципно да подлагат под съмнение решенията на българския съд, че националният флаг е свещен и всеки - най-вече представителите на реда, трябва да бъде безкомпромисен към лицата, които се гаврят със знамето ни.

Междувременно лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ни съобщи, че още вчера грамотата, с която ВМРО ще награди Митков е изпратена в Ямбол и  днес се очаква местната организация да му я връчи.

Освен това ВМРО ще поиска среща с ръководството на Районното управление за съдействие за обрат по случая. 

Българският полицай трябва да работи с увереността, че държавата и всички институции стоят зад гърба му и изпълняват също задълженията си, коментира Каракачанов. 

Ние няма да оставим нещата така, ние не можем да оставим нещата така, посочи още той.

Лидерът на ВМРО подчерта, че не може да се разчита полицията да си върши работата за по-сериозни престъпления, ако те биват демотивирани за подобни случаи.