Талибани са екзекутирали 6 служители, работещи по правителствена програма в смятания за сигурен град Херат, предаде Ройтерс.

По време на друг атентат, няколко часа по-рано, в провинция Пактиа са загинали още 6 души

Частния сектор в една от най-стабилните провинции в страната е един от моторите на икономиката на Афганистан е заявил губернаторът на областта, Фазлулах Уахиди.

Служителите са били застреляни в главата въпреки опита на Уахиди да убеди терористите в последния момент, че мъжете не работят за него.

Служителите са работили по програма на местното Министерство на селското възстановяване и развитие, финансирана от Световната банка.

Икономиката на Херат произвежда 1/5 или 1 млрд. долара от Брутния Вътрешен продукт на страната, като западът възлага изключителни надежди на развитието й.

Очаква се провинцията да бъде една от водещите за икономическото развитие на страната след изтеглянето на международните сили догодина. На 5 Април също така предстоят и президентски избори, на които се очаква да бъде избран наследникът на Хамид Карзай, заел поста след свалянето на талибаните в страната от американската армия през 2001 година.