След като Великобритания призна, че войната в Либия може да продължи неизвестно дълго време, днес подобна позиция изрази и Франция. Това стана ясно от думите на френския външен министър Ален Жупе.

Международната коалиция вече има своя първи сериозен успех срещу силите на Кадафи в тази в операция, която се очаква да продължи дълго, заяви той пред френски медии.

Припомняме, снощи международните коалиционни войски бомбардираха военна база  на 32 километра източно от Триполи, в района на Таджура. Държавната либийска агенция Джана съобщи за бомбардировки на жилищни квартали.

Информацията за загинали цивилни обаче беше категорично отречена от началника на щаба на американската мисия контраадмирал Джерард Хюбер.

Военните операции, чрез които бяха неутрализирани военновъздушните сили на Кадафи, ще продължат колкото е необходимо чрез нови въздушни удари, посочи шефът на френската дипломация. Това може да отнеме много време, но ние няма да се откажем. Това не е Афганистан или Ирак, каза още Жупе.

Френският министър определи режима на Муамар Кадафи като варварски и неприемлив за международната общност и изтъкна, че действията на либийския лидер вече достигат задънена улица.