Продължава стачката на работниците във фирмата по чистота във Видин. Протестиращите се събраха пред сградата на "Титан АС" и за пореден път настояха да им бъдат изплатени заплатите, които не са получавали от 8 месеца.

Хората се притесняват и от предстоящите 50% съкращения, за които нямат предварителна информация.

Според синдикатите намеренията на работодателя за съкращения са в грубо нарушение на Кодекса на труда.

След обявяване на стачка и през времето, което трае законна стачка, работодателят не може да преустановява дейността на предприятието, на част от него или да уволнява работници с цел да предотврати или преустанови стачката.

От синдиката настояват да се извърши незабавна проверка, като се дадат задължителни предписания и се наложи санкция на виновните длъжностни лица. Те искат и да получат информация за сумата, която фирмата дължи за неизплатените заплати и осигуровки за тази и минали години.

Синдикатът е информирал Инспекцията по труда във Видин за предстоящите масови уволнения. От там обясняват, че вече е организирана проверка.

Заради проблеми с изплащането на възнагражденията предприятието е под постоянен контрол на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" в рамките на нейните правомощия.

Управителят на "Титан Ас" за Видин Валери Йорданов съобщи, че очаква всеки момент официалното становище на собствениците.