Фалстарт беляза делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова.

Процесът беше отложен, тъй като от съда не са се погрижили да изпратят обвинителния акт на Росен Стефанов, който е един от шестимата подсъдими по делото.

Съдът прецени, че в този случай е било невъзможно Стефанов да организира защитата си и това е причината делото да бъде отложено за 21 април.

Припомняме, Масларова и още петима души - Иван Пенев, Росен Стефанов от социалното министерство, бизнесмените Венцислав Драганов, Михаил Методиев - са обвинени в присвояване на 11 милиона лева - от общата сума 19 млн., за изграждане на социален дом в Стара Загора.

Това дело е едно недоразумение, заяви минтути преди началото на първото съдебно заседание по процеса срещу нея бившият социален министър.

Тя изтъкна, че е доволна, че делото вече е в съда, а не в прокуратурата и допълни, че така няма да излизат „страшни неща" по медиите.
Масларова подчерта, че е доволна и от факта, че делото е открито и всичко ще се слуша публично.

Аз съм работила абсаолютно честно, работила съм коректно и със съзнанието, че трябва да се помага не на едни и двама човека, а на много хора", сподели пред медиите Масларова.
„Мисля че ако се върнете във времето назад, ще видите какво е направено в социалната област", коментира още бившият министър.

Тя заяви категорично че е абсолютно невинна и, че приема това като политически процес. Масларова обаче не пожела да коментира кой има интерес от този политически процес.
По думите й това ще стане ясно по време на самото дело.

Емилия Масларова заяви, че не знае и не може да си предстваи какво един човек може да направи с 11 милиона лева. „Никога не съм имала такива пари", заяви бившият министър от кабинета „Станишев".

Тя честити 8-ми март на всички жени и им пожела да бъдат обичани и да обичат.

Наблюдаващият прокурор по делото Калин Софиянски коментира от своя страна, че това е нормална процедура и допълни, че не се притеснява от първото отлагане на делото.

Той уточни обаче, че Росен Стефанов си е получил обвинението, което му е предявено. "Материалите по досъдебното производство са му предявени също и той се е запознал с тях", обясни наблюдаващият прокурор по делото.

"Просто не е бил получил обвинителен акт", допълни Калин Софиянски и изтъкна, че според правилата обвинителният акт се връчва от съда на всеки един от подсъдимите.

"Това, което стана днес е една нормална рутинна процедура. Законът е разписал такава възможност за отлагане на делото, ако подсъдимия не е получил навреме своя обвинителен акт.
Няма нищо необичайно и извънредно в това, че той не е успял да получи обвинителния си акт", каза още представителят на държавното обвинение.

Той заяви, че не знае каква е причината за забавянето. Съдът определи дати за процеса и през май, юни и юли. Стана ясно, че е предявен и граждански иск от министъра на труда и социалната политика, който ще бъде обсъден след даване ход на делото.