Френски екип откри първото тяло на жертва от станалата през 2009г. катастрофа със самолет на „Ер Франс", съобщи БиБиСи. Припомняме, самолетът А 330-200 потъна в океана на път за Париж от Рио де Жанейро. На борда му имаше 228 пътници и екипаж.

Французите са успели да извадят на повърхността трупа от близо 4 километра дълбочина с помощта на миниподвидница. Засега не се съобщават подробности, но БиБиСи посочва, че екипът е открил скелет на пасажер, седящ на мястото си, с предпазен колан.

Проби от тялото са изпратени за ДНК анализ в Париж.

Експерти, ангажирани със случая, имат известни съмнения относно това, че екипите ще успеят да извадят всички тела от катастрофиралия самолет. Роднините на загиналите в катастрофата са разделени в мнението си дали телата на жертвите да бъдат извадени от морското дъно или да бъдат оставени там.

Припомняме, на 3 май, североизточно от Бразилия, беше открита втората черна кутия на падналия  самолет на „Ер Франс". Преди месец бяха намерените останките на авиолайнера, а в края на миналата седмица - и първото записващо устройство.