Причина за смъртта е мозъчно сътресение, довело до отток на мозъка, вследствие на което се блокира дишането и смъртта настъпва най-много до десет минути. Това е заключението на предварителното становище на вещите лица по случая с починалото вчера 14-годишно момче, изложено от окръжния прокурор в Разград Огнян Дамянов.
 

Халил Хасанов почина вчера след сбиване в училищния двор със съученик в разградското основно училище „Никола Икономов".

Съдебно-медицинската експертиза ще бъде готова до 10 дни, тъй като предстои хистологична експертиза на починалото момче.

Назначена е и комплексна хистологична и психиатрична експертиза и на момчето, което е нанесло побоя, съобщи още окръжнтият прокуроро, цитиран от БНР. Предстоят и разпити на свидетели на сбиването.

Засега досъдебното производство е образувано по чл.115.

От училището казаха, че вероятно през следващите два дни ще обявят траур в памет на починалото дете.

Халил Хасан почина след побой, нанесен му от съученик. Драмата се разигра около обяд в двора на училище "Никола Икономов". Халил и Хюсеин Назифов се спречкали в последното междучасие и свадата бързо прераснала в бой.

Съучениците на Халил казаха, че не помнят каква е била причината за побоя. Фелдшерката на учиището и Спешна помощ са били повикани моментално, но не са успели да спасят момчето.