Българският рапър Calligraphist постигна невероятен успех за родната сцена, след като преди броени дни спечели престижен международен emcee турнир.

Наградата е участие в съвместен проект с бащата на gangsta rap течението и една от най-влиятелните фигури в историята на хип-хоп музиката - Kool G Rap (който служи за вдъхновение за Eminem, Nas, Jay-Z и много други).

Турнирът е организиран от легендарния turntablist и продуцент DJ White Shadow от семейството на Boogie Down Productions (KRS-One, Scott La Rock).

Условията на надпреварата са включвали 16-тактов куплет на английски език върху предварително зададен инструментал, изготвен от White Shadow, а участие са взели повече от 50 емсита от целия свят (предимно от САЩ и Канада).

Calligraphist, представяйки България, е класиран на второ място, като за победители се считат първите четирима. Участие в журито е взел и един от най-известните европейски хип-хоп продуценти Manuu Goon, известен още като DJ Illegal от Snowgoons.

Песента ще бъде поставена под номер едно в предстоящия трети албум на DJ White Shadow.

Calligraphist, който вече е работил с членове на La Coka Nostra, D-Block и други големи имена от световния underground, готви нови музикални проекти. Последният му видеоклип може да видите тук.