Специализирана полицейска акция е била проведена в Приморско. Претърсен е бил апартамент, разположен в жилищен комплекс, в който повечето собственици са руски граждани.

От МВР потвърдиха за операцията, но отказаха да дадат подробности.

По непотвърдена официално информация операцията е била свързана с разследването на два случая - на откритото в куфар край Пасарел убито момченце и с откритите останки от човешко тяло на жена край Приморско..

В жилището са открити детски играчки, които съответстат на възрастта на мъртвото дете. Апартаментът е бил обитаван от жена.

Не се уточнява произходът на собственичката на апартамента. Смята се, че тя е свързана с жената, чийто останки бяха открити в началото на месец март в местност, който се намира само на 3-4 километра от мястото.

Вървим  към разплитане на случая с намереното 5-годишно дете в куфар. Тази позиция изрази адвокат Марин Марковски в ефира на Нова тв. Според него много неща са направени в хода на разследването и нашите специалисти ще направят всичко възможно да съберат възможните улики.

Мнението на Марковски е, че много трудно в този случай може да се изведе мотив. Пътят за разкриването на този случай е в прецизното събиране на доказателствата, тогава щяла да се нареди мозайката, според Марин Марковски.

Първо трябва да се отговори на въпроса "кой" и тогава ще се отговори на въпроса "защо", обясни той.

От три дни се тиражира версията, че разследването търси връзка между момченцето, открито мъртво на 20 март в куфар край Долни Пасарел, и разчленената жена, чийто труп беше намерен две седмици преди това край Приморско. И двата трупа са неидентифицирани все още.

Припомняме, детето беше открито в зелен луксозен куфар в река Искър до вилната зона на село Долни Пасарел. Детето е било голо и завито със синя хавлиена кърпа. Има следи от побой по главата, а причината за смъртта му е удушаване.
Зловещата находка е забелязана от случайно преминаващи граждани в пустата местност.

Сходен е случаят и с мистериозната жена, която беше открита на 4 март в местност до резиденция „Перла" край Приморско. Трупът й е открит от туристи в гората, която е съвсем близо до морето, но е разчленен - два крака, част от таза и прешлени.

Бащата на откритото в куфар убито дете е руски гражданин, обявен за издирване от МВР, тази информация също се появи също в последните дни. Двамата са живели в апартамент в София.

Според информация на БНТ следите от тези два случая може да водят и към един друг трагичен инцидент - към хвърлилата се от 5-тия етаж на жилищна сграда в Бургас руска гражданка.

Все още официално потвърждение от МВР за посоката на разследване няма.