Политико-семейната драма в „Атака" продължава. След като по-рано Деница Гаджева подаде оставка от партийното ръководство, стана ясно и че Капка Сидерова вече не е главен редактор на партийния вестник.

До рокадите се стигна, след като евродепутатът и доведен син на Сидеров поиска оставката на лидера заради разгрома на партията на изборите.

В декларацията атакистите определят намеците за оставка на Сидеров като част от заговора за унищожаване на Атака, за който лидерът на партията говори по време на петъчния парламентарен контрол.
Тогава Сидеров се позова на излязла наскоро информация от Уикилийкс, че през 2006 година Бойко Борисов обещава пред американския посланик, че ще унищожи партия Атака и национализма в България.

По време на проведен на 19 ноември сбор на "Атака" беше приета декларация, с която активът й застана твърдо зад „създателя, идеолог и водач на партията Волен Сидеров". На следващия ден Димитър Стоянов бе изключен от партията.

Тогава Стоянов определи решението за изключването му от "Атака" като незаконно и неприемливо. Пред news.bg той обясни, че единственият орган, който може да се произнесе за подобно нещо, е Националният сбор на партията.