Средният размер на екраните на смартфоните, продавани на пазара, постоянно расте и както показа анкетата, която проведохме наскоро, все повече потребители залагат на модели с екран, по-голям от 4 инча по диагонал, съобщава PixelMedia.bg.

В подкрепа на този факт днес дойде и изследване, направено от анализаторите на NPD Research, които отчитат, че през третото тримесечие на тази година делът на новите смартфони с екран, по-голям от 4,5 инча, е нараснал до 28%.

За сравнение, по същото време на миналата година, телефоните с подобен екран са били едва 11%. Важно е все пак да се отбележи факта, че проучването се прави основно в САЩ, където традиционно има повече high-end устройства. 

Още по-интересно в проучването обаче е това, че по-големият екран предразполага потребителите да използват повече мобилен интернет (средното потребление при смартфоните с по-малък екран е около 5 GB, докато при тези с дисплеи над 4,5-инча е около 7,2 GB на месечна база). Анализаторите обясняват по-големия трафик с по-честото използване на социални мрежи, навигация, видео съдържание и слушането на музика.