В първата си публична изява от месеци насам Ахмед Доган оцени като пълен провал работата на правителството и рокадите в него за последните две години, съобщи БНР. В Джебел той предрече, че ще има предсрочни парламентарни избори наесен, тъй като ГЕРБ ще загуби президентския и местния вот през октомври.

Лидерът на ДПС посочи, че е мълчал две години, защото през 2009г. е предрекъл, че правителството на Бойко Борисов ще издържи най-много година и половина. По думите му властта е започнала да се самоизяжда, като това е особено видимо в месеците от началото на новата година.

Според Ахмед Доган, Бойко Борисов няма визия за излизане от кризата, а всички инфраструктурни проекти, които открива, са започнати по време на Тройната коалиция.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Доган отговори, че не се взема толкова насериозно, че да се вижда в такава роля. Той допълни, че на този етап ГЕРБ няма подходящ кандидат за президент.

Според Сокола без ДПС не може да бъде избран президент и движението ще има високи изисквания  към кандидата, когото ще подкрепи. той трябва да е диалогичен, да носи националната визия, но и да има международен авторитет. ДПС ще се допита коя е най-подходящата номинация за държавен глава на този етап от развитието на страната.

Припомняме, по-рано днес симпатизанти на Касим Дал се появиха на възпоменателния митинг, посветен на Майските събития от 1989г. Те освиркаха областния председател на ДПС и издигнаха плакат, призоваващ за изчистването на движението от кадри на "Държавна сигурност".

Активисти на партията тръгнаха срещу тях и само бързата намеса на полицията предотврати масов бой. По-рано днес Касим Дал заяви, че няма условия за провокации и няма да бойкотира събитието, на което освен Доган има и депутати от ДПС, както и гости от Турция.