Пътнически самолет от вътрешните линии на Индонезия с 54 души на борда е изгубил контакт с въздушната контролна кула над източния регион Папуа. Това съобщават от Националната агенция за издирване и спасяване (BASARNAS), цитирана от Ройтерс.

Изгубихме контакт със самолет", каза шефът на агенцията.

Според информация на BASARNAS, публикувана на официалния им профил в „Туитър", самолетът е на Trigana Air Service и на борда му има 54 пътници, включително 5-членен екипаж и пет деца и бебета.

Аirlive.net отбелязва, че самолетът е ATR 72 и e с номер на полета IL267.

"Франс прес" информира, самолетът е изгубил контакт малко преди 15 часа местно време (около 8 часа сутринта българско време) след излитането си от летище „Сентани" в столицата на провинция Папуа Джаяпура до Оксибил.

Говорител на транспортното министерство потвърди, че е изгубен контакт със самолета, който е трябвало да пристигне в Оксибил след 15 часа местно време.

Ние не знаем какво се е случило със самолета и координираме действията си с местните власти. Времето в момента там е много лошо, много е мрачно и облачно. Не е възможно издирване. Районът е планински", добави говорителят.

Trigana Air е самолетна компания в Индонезия.

Припомня се, че през декември 2014 година самолет на AirAsia катастрофира при полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур при буря над Яванско море. Всички 162 души на борда загинаха. Катастрофата принуди правителството да въведе регулации с цел подобряване на безопасността.

Президентът на Индонезия обеща през юли да бъдат проверени самолетите, след като военен самолет катастрофира в северната част на страната. Загинаха 100 души.