Районната прокуратура в Хасково подхвана арендаторите на язовир „Елена." Сигналът е подаден от областния управител Ирена Узунова, която е настояла за образуването на проверка заради това, че язовирът е бил замрежен, а основният изпускател на водоема - бетониран.

Преди дни се появиха информации, че язовирът край село Елена прелива, но от пожарната успокоиха, че има разлив от преливника. Като превантивна мярка обаче бяха изпратени специалисти на място, за да се запознаят със случая. Те завариха в основния преливник бетонирана рибарска мрежа, която вероятно е била поставена там, за да прихваща рибите от зарибения водоем.

Арендаторът - Красимир Бойчев, както и неговите предшественици, са привикани за разпит в „Икономическа полиция."

В продължение на 10 г., до декември миналата година, арендатор на водоема край село Елена е бил сегашният кмет на селото Иван Иванов. Районната прокуратура е образувала проверка, каза окръжният прокурор Розалин Трендафилов.

Той обясни, че със случая ще се заеме и окръжната прокуратура в Хасково в началото на новата седмица. Ако вина бъде доказана по чл. 335 от НК за наводнение, причинено по непредпазливост и създаване на опасност за хората, виновниците за ситуацията могат да получат 3 г. затвор.