Шокиращи методи за спечелване на Втората световна война е планирал да използва Хитлер. Това става ясно от нови разкрития за военните тактики на лидера на нацистка Германия, пишат чужди медии.

Докато само преди месец стана известно, че Хитлер е планирал да унищожи съюзническите войски, воюващи срещу Германия, с отровни колбаси, сега наяве излиза друго негово оръжие - говорещите кучета.

Германците са считали кучетата за умни колкото човека и са ги обучавали да говорят, четат и да дори да правят заклинания. Според д-р Джон Бъндсън от университета Кардиф германските учени са правили опити за установяване на телепатична връзка между хората и кучетата.

Хитлер, който е имал голяма страст към кучетата, е дал заповед за изграждане на училище за обучаване на кучета, които да могат да установяват контакт с офицерите от SS. За целта нацистките команди са събрали от всички страни на Германия добре обучени и възпитани кучета, които да преминат специализирано обучение.

Според твърденията някои от тези кучета са можели да имитират човешки глас. Според д-р Бъндсън тези кучета полагат началото на нова порода свръхкучета, които нямат подобни. Кучешкото училище се е намирало в Хановер.