Нови сблъсъци между полицията и протестиращи, разгневени от разпространеното видео, което опетнява, според мюсюлманите, пророка Мохамед, избухнаха пред американското посолство в столицата на Египет Кайро, съобщава „Франс прес".

Демонстрантите, повечето от тях тийнейджъри, които се придвижват на малки групи, са замеряли полицията с камъни. Силите на реда от своя страна са отговорили със сълзотворен газ.

Пътищата, които водят към посолството в централната част на Кайро, са засипани от камъни и боклуци.

Протестиращите се придвижват по улиците около посолството и площад Тахрир, който бе епицентърът на протестите през последните месеци в Кайро.

От „Мюсюлманско братство", най-голямата политическа група в страната и която издигна сегашния президент на страната Мохамед Морси, призова за „мирни протести" пред джамиите в цялата страна след петъчните молитви.

Припомняме, във вторник няколко хиляди протестиращи се събраха пред посолството на САЩ в Кайро заради разпространения филм за пророка Мохамед. Тогава една група успя да се качи по стената и да смъкне американския флаг.

От вчерашните сблъсъци са ранени 224 души. 8 от тях са хоспитализирани, заяви Ахмед ал-Ансари от здравното министерство.