Това е пълен монтаж. Използвани са думи от различни разговори и са монтирани.

Така шефът на „Митниците" Ваньо Танов коментира разпространените по-рано от РЗС извадки от два разговора, за които се твърди, че са съответно между шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и митничар №1 и зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова и Танов.

Припомняме, преди два дни премиерът Борисов не отрече, че митническия шеф е натискан по телефона за поръчкови назначения в митниците.

Водил съм разговори с двете депутатки от ГЕРБ, но това, което е публикувано от разговорите ни с Менда Стоянова няма нищо общо с истината, категоричен бе Танов в ефира на БиТиВи.

Всичко това е монтаж и ми е много интересно как ще монтира звуковия запис, каза още той.

Запитан защо името му е толкова актуално през последните седмици Танов каза, че не може да коментира, но изтъкна, че от всичко това е станало ясно, че за последните 20 години единствено при управлението на ГЕРБ няма нито едно политическо назначение.

По думите му право на всяка една партия е това, че от дадена местна структура могат да водят разговор за техни кандидати. Въпросът е, когато тези хора не отговарят на изискванията, дали те по някакъв начин са били назначени.

Вижда, че няма нито един случай на такова назначение, каза шефът на Агенция „Митниц" и допълни: "Мисля, че доказах, че върху мен не може да бъде оказван натиск и аз лично нося отговорността за назначенията, сиреч не мога да допусна да бъде назначен човек, който не отговаря на изискванията и това явно дразни много хора."

По-рано стана ясно още, че ще има най-малко един обвиняем по скандала с публикуваните телефонни разговори между финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов и началника на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

В рамките на образуваното досъдебно производство е установено, че всички тези разговори идват от специални разузнавателни средства и така отпаднала хипотезата, че са частна инициатива.