БСП пак ще загуби изборите. Въпросът е да не ги загуби катастрофално. Това прогнозира пред bTV проф. Михаил Константинов. Според него след изборите най-вероятният вариант е да бъде сформирана дясна коалиция.

Сергей Станишев е наложил анти-ГЕРБ риторитката в БСП, пък смята Светлана Шаренкова и добавя че с „анти" не се печелят избори.

Бойко Борисов няма да има 121 депутати. Това обаче не означава, че той отново ще е в опозиция. По-добре е да имаме обединение на политическия елит, а не политиканстване и разединение. В Европа управляват коалиции", обясни още Константинов.

Той очерта 3 възможни интриги след предсрочния вот. Първата е дали ГЕРБ ще има мнозинство, втората - дали ГЕРБ ще има мнозинство заедно с Реформаторския блок, а третата - кои други партии, освен ГЕРБ, БСП и ДПС, ще намерят представителство в парламента.

Едната от причините толкова бързо да се отиде към политическа криза в момента, беше назряващата криза в част от банковия сектор. Десетки хиляди хора в момента нямат никакви пари. Това е ужасяващо. Трябва да се отиде към буквално най-належащи плащания да се пуснат през банката. Спокойно могат да се инжектират едни пари и хората да могат да си вземат пенсиите и заплатите", беше коментарът на Константинов по повод продължаващата кризата в КТБ.