ПОСЛЕДНО: 
Сред чужденците, отвлечени от бунтовници в района на делтата на река Нигер, няма българин.
Това съобщиха от Министерството на външните работи, като се позоваха на информация от българското посолство в нигерийската столица Абуджа.
Снощи испански информационен сайт съобщи, че чужденци от различни националности са отвлечени при нападение на бунтовниците в делтата на Нигер.

Говорител на местната полиция съобщил, че румънец, българин, индонезиец и малайзиец са обявени за изчезнали и вероятно са отвлечени като заложници.

Повечето от британските електронни издания обаче не потвърждават информацията за отвлечен българин, споменават се само четирима британци, румънец, индонезиец и малайзиец.

Чужденци от различни националности са отвлечени миналата нощ при нападение на бунтовници в делтата на Нигер, съобщи полицейски източник, цитиран от испански медии.

Посолството на Великобритания в Нигерия от своя страна потвърди, че четирима британци са отвлечени при друго нападение край град Порт Харкър.

АФП съобщава за петима отвлечени чужденци. Те работели за подизпълнител на американската петролна компания "Ексън Мобил".

Също вчера нигерийски бунтовници са убили 9 нигерийски войници, се казва в комюнике на въоръжената групировка "Движение за освобождение на делтата на Нигер", цитирано от АФП и АП.

По-рано агенциите съобщиха, че са освободени други 16 работници на петролната компания "Шел", отвлечени във вторник.