Върховният касационен съд призна за виновен осъдения за убийството на бургаската банкерка Павлинка Йовчева - Любомир Симеонов. Със свое решение от днес съдът потвърждава присъдата от 20 години затвор, наложена от Бургаския апелативен съд. Решението е публикувано на сайта на ВКС.

Припомняме, на 20 ноември миналата година Апелативният съд в морския град потвърди 20-годишната присъда на окръжния съд от 19 юни същата година.

Симеонов е признат за виновен в това, че на 23 септември 2013 г., около 08.15 часа на улица в Бургас, предумишлено умъртвил длъжностно лице по повод изпълнение на службата, като прострелял в гърдите с пистолет „Макаров" регионална директорка в регион „Банкиране на дребно" - Бургас, на банка.

Той е признат за виновен и в това, че е купил и държал огнестрелно оръжие - пистолет марка „Макаров" със заличени фабрични номера, и боеприпаси за огнестрелни оръжия - 11 броя патрони калибър 9x18, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Решението на ВКС е окончателно.