Най-малко 1500 имигранти се опитаха да достигнат до Англия през терминала на Евротунела във френския град Кале тази нощ. Един човек е загинал, съобщи източник от полицията, цитиран от „Франс прес".

Припомняме, вчера около 2000 имигранти са се опитали да достигнат до Великобритания през терминала на френския град Кале, което е довело до 90-минутно забавяне на влаковете.

„Нашият екип откри тяло тази сутрин и пожарникарите потвърдиха смъртта на този човек", допълни говорител на Евротунела.

От Евротунел разкриха, че са блокирали над 37 хиляди имигранти от януари.

Източникът от полицията поясни, че имигрантът, мъж от судански произход, който се смята, че е на възраст между 25 и 30 години, е бил блъснат от камион, напускащ ферибот.

От юни до момента в същия район са загинали 9 души.

„Всичко се случи тази нощ, към 6 часа тази сутрин полицията все още имаше много работа да върши", каза източникът и добави, че в тунела има още „500 и 1000 имигранти".

Мерките за сигурност в Кале са засилени от средата на юни, което принуди имигрантите, които преди се опитваха да се качат на камиони, превозвани с фериботи през Ламанша, да опитат късмета си през подморския тунел.

Междувременно британският премиер Дейвид Камерън заяви по време на посещението си в Сингапур, цитиран от БиБиСи, че ситуацията край Кале е „много обезпокоителна".

Британското правителство съвещава заради усложнената ситуация.