Георги Петканов - нова Всички версии за убийството на Николай Колев трябва да се разследват, но изключвам тезата, че главният прокурор Никола Филчев може да стои зад убийството. Това заяви вътрешният министър Георги Петканов, който подчерта, че звучат абсурдни подозренията към Филчев.

Министър Петканов посочи, че Едвин Сугарев и прокурорът Васил Миков трябва да представят конкретни данни за своите твърдения.

Вътрешният министър каза още, че вероятно извършителите на покушението са двама, като се предполага, че убийството е било поръчково. Петканов категорично отхвърли вероятността покушението срещу Николай Колев да е свързано със скандала около операция “Гном” с подслушването. Според мен нещата не са свързани и с Върховна административна прокуратура и работата му като прокурор, каза още Георги Петканов.

Попитан дали е имал неофициални срещи с главния прокурор, както твърди приятелят на убития Николай Колев – неговият съименник Николай Колев-Босия, министър Петканов каза, че не е разговарял с Никола Филчев.



БосияНиколай Колев имаше информация, че е следен от барети, тези, които го заплашваха изпълниха заканите си. Това заяви в ефира на Дарик радио журналистът, поет и дисидент Николай Колев-Босия, близък приятел на убития прокурор.

Според Босия магистратът е знаел прекалено много неща за Никола Филчев. Ямболската адвокатка Надя Георгиева, която бе жестоко убита, твърдеше, че парите, които Алексей Петров е давал на Никола Филчев, са минавали и през нея, каза още Николай Колев-Босия.

Вътрешният министър Георги Петканов и Никола Филчев са имали нерегламентирани срещи във вила, посещавана от мафиоти, на тях е присъствал и председателя на парламента Огнян Герджиков, каза още Николай Колев-Босия.