Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на "Гранична полиция" Захарин Бенов посетиха в бургаската болница пострадалите при пътен инцидент полицаи, съобщава БНР.

Бенов уточни, че инцидентът е станал на равен участък. Автомобилът е излязъл от пътя и се е преобърнал в дере, което е дълбоко от 4 до 5 метра. Водата е покрила кабината и затова не са успели навреме да извадят шофьора.

Твърдата метална конструкция, която е на превозното средство ги е спасила от доста по тежки последици, допълни на свой ред главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Посетихме колегите, които са в болницата в Бургас. Общо взето те са без опасност за живота. Има двама колеги с фрактури, единият на крака, другият на ръката. Има и колеги, които се оплакват от болки в гърдите, в корема, обясни още Лазаров.

Министър Веселин Вучков каза, че е разговарял с настанените в хирургия, ортопедия и неврология. Те са в стабилно състояние, няма опасност за живота им. Осигурена е и кръв от техни колеги, ако се наложи кръвопреливане.

Припомняме, че тази нощ ЗИЛ, превозващ полицаи, охранявали границата ни с Турция, се преобърна и падна в дере. Единственият загинал е шофьорът на тежкотоварното возило, 34-годишният Асен Асенов.

Оаза се, че след катастрофата водачът на автомобила е бил изцяло притиснат от тежестта на ЗИЛ-а и се е намирал под вода. Останалите 14 служители своевременно са били транспортирани към МБAЛ-Бургас, където към момента се лекуват шестима от тях, а другите са освободени.

Пред НоваТВ граничари пък заявиха, че мъжете в злополучния камион не били граничари, а редови полицаи.

Извършват се процесуално-следствени действия. Районът все още е отцепен. На място работят следователи и поемни лица.