Тази моя оставка беше породена от едно противоречие между мен и г-н Борисов по повод съдбата на реформата в МВР, която ние предприемаме.

Това заяви и силовият министър в оставка Веселин Вучков, който излезе за последно на парламентарната трибуна, по време на дебатите, предшестващи гласуване оставката му и предложението на премиера Румяна Бъчварова да е новият МВР шеф.

Той призова в неговата оставка да не се вижда нещо мистериозно. Начело на МВР не можело да стои лице, срещу което ГЕРБ са се борили в опозиция 2 години, по мнението му, визирайки главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Г-н Лазаров не вдъхваше доверие в самите професионалисти вътре във ведомството, обясни Вучков.

Дори и заради сянка на недоверие между него и премиера трябвало да има оставка, коментира Вучков и обеща да помага на Румяна Бъчарова, с каквото може.
Промяната няма да се отрази на управлението, смята е той и изрази убедеността си, че от тук нататък щели да се случат добри неща в сектора.

Министърът в оставка поиска пълно обединение по темата национална сигурност. Веселин Вучков благодари на министрите и на премиера Бойко Борисов, който го е номинирал за силов министър.