15 свидетели разпита днес Кюстендилският окръжен съд на осмото поредно заседание срещу Пламен Галев, Ангел Христов, Апостол Чакалов, Владимир Ангелов, Красимир Оков, Георги Градевски и Георги Блатски за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване и принуда, съобщава БиТиВи.

Бившият директор на ОД на МВР - Кюстендил Борислав Златанов заяви, че не е имало оперативни разработки срещу братя Галеви, нито сигнали за натиск от тяхна страна, докато той е ръководил полицейската дирекция.

Съдът разпита и участници в сбиване в заведение в дупнишкото село Джерман, сред които е бил и кметът на селото Ангел Цветков. Двама от тях са постъпили в болница след побоя, станал заради неизпълнена песен на оркестъра. Потърпевшите обаче са забравили откъде са им били нанесени ударите.

Дупничанинът Александър Мавров разказа, че по телефона е бил заплашван от мъж, представил се като Пламен Галев. Според показанията на Мавров и съпругата му натискът е бил упражнен, за да се откажат от участие в търг за имот в центъра на Дупница.

Заседанието по делото продължава и утре.