Аз съм тук, от Пловдивско съм и си знам мястото.
Така описа себе си членът на НС на БСП и дългогодишен активист на партията Георги Гергов.

В студиото на БТВ Гергов заяви, че е на 60 години човек, а от 23 години вече е в бизнеса. "23 години аз съм бизнеса, знам много неща. И Павлов, и Кюлев и много други ги няма, защото не си знаят мярката. Аз съм от Пловдивско и си зная мястото."

Припомняме, Илия Павлов и Емил Кюлев са от най-големите играчи на българския преход през 90-те години. Илия Павлов е собственик на империята „Мултигруп". Застрелян е от снайперист пред офиса на "Мултигруп" в София на 7 март 2003 г.
Емил Кюлев
е банкер, собственик на ДЗИ Банк, има дейност и в застрахователния бизнес и туризма. Кюлев беше убит на 26 октомври 2005 г. в София на бул. „България". И двете убийства остават до този момент неразкрити.

По темата за казуса КТБ и разграбването на банките Гергов заяви, че според него нищо няма да излезе от "комисийките и от всички други воаяжи" - "кой ял - ял, кой пил - пил". Той обаче не се чувства и не е нито следовател, нито прокурор, за да изрича истината. Въпреки това Гергов препоръча КТБ като банка да се проследи назад във времето, като тогава ще се видят много интересни неща.

Гергов беше изключително критичен и спрямо своите съпартийци и цялостно към поведението на БСП в последните години. Въпреки че определи хода на Сергей Станишев да стане евродепутат като "поредната му жертва" с цел да се запази ПЕС, според Гергов в редиците на БСП трябва да има сериозна чистка.

"Миков е този, който кара влака в момента, но трябва да се изчистят вагоните."

В момента според Гергов БСП не е разумно да участва в управление, дори и това да бъде коалиционно, тъй като "сме слабички". Основната ревизия предстои и трябва да се направи, според Гергов, като той направи намек и за напускане на партията.

"Аз съм си казал мнението и съм първия, който ще излезе... Трябва да спрем да продаваме мечти и мераци. Хората искат да знаят какво ще получат днес - само тогава нашите симпатизанти ще се върнат при нас", беше категоричен Георги Гергов.

Той отново повтори тезата си, че Сергей Станишев му е довел финансовия министър в правителството Орешарски Петър Чобанов като напълно неопитен политик: "Дадох му кола, настаних го в хотел, намерих му хора, които го научиха какво да говори. Не знам как има очи да отрича", възмути се Гергов и подчерта, че именно заради лоша кадрова политика БСП губи симпатизанти.
"От 96 000 избиратели в Пловдив, сега БСП има 40 000. Грешните хора са виновни."