Ново изследване показва, че вегетарианците в сравнение с хората, които се хранят и с месо, са по-малко предразположени към развиване на рак, но това не важи изцяло за всички разновидности на болестта, информира Би Би Си.
Мащабно изследване включващо над 60 хил. души е открило, че тези които следват вегетарианска диета са чувствително по-малко засегнати от рак на кръвта, на пикочния мехур и стомаха.
Въпреки това числото на заболелите от рак на червата е по-голямо при вегетарианците, от колкото при хората приемащи месо.
Изследването е публикувано в Британския журнал, посветен на раковите заболявания.
За изводите си изследователи от университета във Великобритания и Нова Зеландия са следели показателите на 61 хил. британци. Между тях е имало хора които приемат всякакъв вид месо, такива които ядат само риба и такива които не приемат никакъв вид местни продукти.
В цялостност резултатите показват, че в група от 100 човека, хранещи се с месо, 33 от тях развиват някакъв вид рак, докато при 100 вегетарианци , цифрата на развиващите рак в някакъв етап от живота си е 29 човека.
emil-zamfirov
на 24.04.2018 в 08:06:26 #2стига с тия глупости ве цигарите алкохола и вредните газове от заводи автомобили са вредните
иванчо
на 02.07.2009 в 11:29:23 #1За 11% не си заслужава да мина на вегетарианска.