Предложеният проект на Бюджет 2015 година има нужда от цялостна преработка. Това коментира пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров преди днешното късно петъчно заседание на Тристранния съвет за национално сътрудничество.

Държавата, представители на бизнеса и синдикатите се събраха за първия път в рамките на кабинета „Борисов 2" именно, за да обсъдят разпределението на парите за следващата година.

Синдикалистът обаче обяви категорично, че ще каже „не" на така предложения бюджет, в който няма предвидени увеличения на минималната работна заплата и пенсиите и има заложен нов дълг в размер на над 8 млрд. лева.

„Това е един рестриктивен бюджет, който все едно е направен от някой външен наблюдател. В него има замразяване на доходите и нищо добро не виждам", коментира още Димитров.

Припомняме, по-рано днес категорично срещу проекта за бюджет 2015 се обявиха от Българската стопанска камара и КТ „Подкрепа", според които така конструиран Бюджетът за 2015 г., както и тригодишната бюджетна прогноза, няма да позволи провеждането на реформи в основните системи на обществения живот, няма да доведе до подобряване на демографската ситуация, а ще генерира задълбочаване на социално неравенство, социално напрежение и политическа нестабилност.