Мнозинството е стабилно. Това заяви премиерът Сергей Станишев, като подчерта, че напусналите НДСВ подкрепят политиката на кабинета, а повод за оставките им са вътрешните противоречия в партията.

Станишев допълни, че е закономерно тези хора, които са напуснали, да потърсят някаква форма на организация под формата на нова парламентарна група.

Той също изрази надежда, че процесът, който тече  в момента в НДСВ няма да е толкова масов и няма да се увеличава броя на напусналите НДСВ.

Припомняме, след Изпълнителното бюро на БСП шефът на ПГ на левицата Михаил Миков отбеляза, бе социалистите внимателноп следят какво се случва в НДСВ, но процесите ще бъдат анализирани, след като те приключат.

Междувременно, в късния следобед стана ясно, че бившите депутати от НДСВ ще заявят официално намеренията си за сформиране на нова парламентарна група утре - 5 декември.
Засега изключените и напусналите в последствие групата са общо 13, като към тях вероятно ще се присъедини Светослав Спасов, а и други, които не са съгласни с водената от жълтата партия политика.

Премиерът и лидер на БСП раздаде за осми път годишните награди на ВС на БСП на студенти, писали есета на актуална тема.

Тази година студентите са разсъждавали върху въпросите за европейските ценности - какво различава Европа от света и мястото на патриотизма в ЕС.

Отличени са 8 победителя, които получават стипендия в размер на една минимална работна заплата в продължение на една година.