Остава в сила бедственото положение в хисарските села Красново и Кръстевич, съобщават БНР и БГНЕС.

Заради продължаващите валежи и опасността от преливане на язовира, около 100 души, живеещи в югозападната част на Красново, вчера бяха изведени превантивно от домовете си.

Няколко часа хората бяха в кметството, но след като обстановката стана по-спокойна, се върнаха в къщите си, каза кметът на Красново Иван Бабаджанов.

Всичко е нормално. Язовирът вече е доста под нивото. Снощи към 2 часа последно ходихме. Сега, в 5 часа тази сутрин, нивото беше доста надолу. Овладяна е ситуацията. Всичко е нормално засега, подчерта кметът.

През нощта кметът на Красново е поддържал връзка с колегата си от другото застрашено село Кръстевич. Там също е имало опасност от приливна вълна заради стичащите се от планината води, но обстановката вече се е нормализирала.

В 9 часа започва заседанието на кризисния щаб в Община Хисар, след което комисии ще започнат оглед за описване на щетите в двете села.

В Пловдив поройният дъжд в късния следобед вчера наводни три подлеза в централната част. Има сигнали и за вода в изби и приземни етажи. Водата проникна за пореден път и в МОЛ Галерия, клиентите газеха във вода, за да излязат. Нивото на Марица все още е в рамките на укрепения бряг, Гребният канал е пълен почти до ръба.