17-годишният Кристин Иванов е жертвата на жестокото убийство, извършено в Перник.
По случая вече са задържани двама души, стана ясно на брифинг в РДВР-Перник, в присъствието на главния секретар на МВР ген. Борисов.

Извършител на престъплението е съученик на Кристин на име Кристиян Димитров.

Убийството е извършено в необитаем апартамент в блок 64 на ул. “Благой Гебрев” в пернишкия квартал “Изток”, а тялото е разчленено и обезглавено.
Жилището е собственост на бабата на Кристиян, който поканил в неделя - 10 октомври, Кристин в апартамента, за да играят карти.

Според осведомени, цитирани от Дарик радио, най-вероятно е възникнал скандал заради залагания на пари.

В апартамента е имало и други младежи. Задържан е 20-годишният военнослужещ Станислав, посочен от Кристиян като съучастник.

Издирването е започнало вчера - 11 октомври, когато родителите на Кристин съобщили в полицията, че синът им не се е прибирал от неделя.
Полицаите първо отишли при приятелите му. При обиск в жилището на Кристиян в хладилник са намерени опаковани дробовете и бъбреците на жертвата.

Димитров е признал за убийството и е завел полицаите в гората над стадион “Металург”, където е заровил останалите части от тялото.

Кристин и Кристиян са съученици в 11 “Б” клас в техникума “Юрий Гагарин”.

Кристиян е задържан в ареста на Окръжната следствена служба за 24 часа, като се очаква срокът да бъде удължен на 72-часово задържане, съобщават от пресслужбата на МВР.

В техникума, където е учил убитият Кристин Иванов утре ще бъде обявен тридневен траур.