Над 70 000 цветя са засадени в реконструираната част на Южния парк. Освен това е изградена поливна система, възстановено е и езерото.

Обновената част от Южния парк - откъм ул. "Нишава", беше официално открито от кмета на София Йорданка Фандъкова.

С 15 дни по-рано са завършили ремонтните дейности в парка, стана ясно по време но откриването. Средствата за ремонта са 800 хиляди лева и са осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд.

Изцяло нови са настилките, алейното осветление и пейките. Главният проектант на парка - арх. Магда Карлова, заяви, че е възстановен блясъкът на парка на още по-високо ниво от преди.

Кметът на София посочи, че паралелно с реконструкцията на парка е завършена и реконструкцията на бул. "П. Ю. Тодоров". Под булеварда е изградена част от Десния перловски колектор, чрез който се отводняват "Стрелбище", "Гоце Делчев", "Иван Вазов", а при изграждането на вътрешна канализация в колектора ще бъдат изведени и отпадните води от "Манастирски ливади".

Реконструираното пътно платно и прилежащите тротоари е струвало 1,2 млн. лв. По протежение на участъка са засадени нови 28 брези. Предстои да се засадят и още дървета.