Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си е изготвил цял списък с условия, които ако бъдат изпълнени, ще го склонят да отиде като опозиция на изслушване в парламентарната анкетна комисия за разследване на срещите между Бисер Миланов - Петното и лидера на ГЕРБ, както и за разследването срещу Христо Бисеров.

„Атака" държи кабинета като заложник, недоволни ГЕРБ
Още...

Припомняме, че депутатите от въпросната комисия няколко пъти каниха бившия премиер, но той не ги удостои с присъствие.
„Когато извикат Орешарски и Корнелия Нинова; когато извикат Йовчев; когато дадат обяснения какво са правили по Министерски съвет; когато направят анкетна комисия за Авиоотряд 28 между 2005-2009 година; когато направят анкетна комисия защо откраднаха оградата на границата, когато направят анкетна комисия и извикат Бисеров тука, едва след това ние като опозиция ще се явим там", обясни Борисов пред журналистите в парламента.

Бившият премиер отново критикува работата на БСП и ДПС, като основен мотив днес му беше липсата на кворум в началото на парламентарния ден. Припомняме, че депутатите от ГЕРБ напуснаха залата при регистрацията, а лично Борисов наблюдаваше случващото се в пленарната зала от кафето на НС.  Дори и след 30 минути почивка депутатите отново не успяха да се съберат и в крайна сметка заседанието бе закрито.

Бареков постави свои условия за участие в комисията за Петното
Още...

„БСП и ДПС ги мързи да ходят на работа", настоя Борисов и отбеляза, че без „Атака" този парламент не съществува. „Те или трябва да обявят, че имат Тройна коалиция, или трябва незабавно да разпуснат парламента, защото той не работи", предложи лидерът на ГЕРБ.

„Шмекерските номера на Мишо Миков, както и на депутатите от БСП и ДПС няма да минат", закани се той.

Борисов допусна, че той и съпартийците му не са се регистрирали, защото самите БСП и ДПС са си излезли от зала при вида на пълните редици на ГЕРБ, за да си направят нисък кворум.
„Защо БСП и ДПС бойкотираха желанието на ГЕРБ да работи?", попита от своя страна Бойко Борисов.