„Политическо афиширане". Така адвокат Менко Менков определи пред bTV мотивите на Софийския апелативен съд /САС/, който потвърди 4-годишната присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ беше осъден на втора инстанция на 4 години затвор заради отказани СРС-та. Според Менков, на неговия доверител не е бил осигурен безпристрастен процес на първа инстанция, а при обжалването всички доказателствени искания на защитата са били отхвърлени без изключение.

Мотивите на съда по отношение на усещането за „всесилност и всепозволеност" от страна на Цветанов, бяха определени като: „по-скоро на едно политическо афиширане на неприемане на действията на Цветанов като вътрешен министър".

Менков подчерта, че неговият доверител не е познавал лицата, за които е отказал да бъдат подслушвани. Според юриста, съдът е прекрачил границите на разумния тон, за да избегне реален коментар за причините за отказите.

„Очевидно е, че този процес се води срещу Цветанов бързо - и на инат", подчерта Менков.

Според защитника на бившия министър, Върховният касационен съд или ще оправдае Цветан Цветанов, или ще върне делото за ново разглеждане на някоя от двете предходни инстанции.