Равносметка преди и след Цветан Цветанов направи Валентин Николов от ГЕРБ в кулоарите на парламента по повод готвения вот на недоверие към вътрешния министър.

Преди Цветанов да поеме МВР имало отвличания, имало магистрални грабежи, несигурност и скандали във вътрешното ведомство, негативни доклади от евроатлантическите ни партньори. Какво имаме сега - прекратени поръчкови убийства, прекратени магистрални обири, прекратени октоподи, коментира Николов.

Не виждам техните аргументи за този вот на недоверие, подчерта депутатът от ГЕРБ. Той предположи, че с този вот опозицията цели да пусне от затворите всички задържани лица. Искат дестабилизация на това правителство, не за да падне, а за да започнат да се пазарят и да си слагат министри.

На въпрос на news.bg как ще коментира това, че и Синята коалиция застава зад вота, а те имат заместник-министри в кабинета, Николов отговори: "Не мисля, че ДСБ ги разпознават като свои". ГЕРБ и сините според него се уважавали, но не се разбирали.

По думите му именно Иван Костов се подавал иззад Станишев и Доган. Николов пита защо като сестринска партия (припомняме и СДС, ДСБ и ГЕРБ са членки на ЕНП) сините толкова силно атакуват Цветан Цветанов.

По повод ръста на битовата престъпност, Николов подчерта, че той не е по-голям от нивото на битова престъпност в Европа.

ГЕРБ не приема мотивите за вота, категоричен бе Валентин Николов. Този вот е един измислен вот, изтъкна той. Едва ли ще се стигне според него до смяната на Цветанов, тъй като премиерът казал, че иска всичките му хора да тичат в крак с него, а според Валентин Николов Цветанов тичал много добре. Затова и ПГ на ГЕРБ категорично подкрепят силовия министър.

Едва ли ще се стигне до предсрочни избори. От ГЕРБ на предстоящия вот ще разчитат на подкрепата на всички дясно мислещи депутати, включително и от Синята коалиция.