Тринайсетгодишният Стефан Момчев от дома за сираци "Александър Георгиев Коджакафалията" в Бургас е пребил своя учителка. От ударите дясното око на възпитателката Анка Янева е с отлепена ретина, другото око е с разкъсвания, предаде БТА.

Тя е внесла жалба 17 дни след инцидента.

По повод на инцидента в община Бургас беше свикана извънредна пресконференция днес.  

Информация по темата дадоха зам. кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, районен прокурор Сълза Христова, директорът на дома Йордан Тодоров, директорът на "Социално подпомагане" Вълчо Вълчев, началник отдел "Закрила на детето" Елена Инджова.

Проблемното дете Стефан Момчев се води на отчет още от юни 2005 г. за извършени кражби и множество бягства от дома, информира Burgasinfo.com.

На 15 март 2006 г. е разгледано дело, по което му е наложена възпитателна мярка „обществен възпитател и забрана да напуска дома без разрешение". Поради малолетието на Стефан Момчев (13 год.), Районна прокуратура Бургас ще изпрати преписката за разглеждане на ново възпитателно дело с предложение отново за настаняване в Социално педагогически интернат.

Към момента са взети спешни мерки за извеждане на детето от Дома, извършване на медицински прегледи и настаняването му въз основа на прокурорско разпореждане в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.