Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, поиска Пловдивският окръжен съд да отмени присъдата му за заплаха за убийство, защото не се чувства виновен. Той бе осъден от Районния съд в Асеновград на три и половина години затвор затова, че е заплашвал с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова от Катуница, чийто племенник бе прегазен от микробус. Решението си магистратите трябва да обявят до месец.

Защитата на Кирил Рашков днес поиска пълно оправдаване или поне намаление на наказанието. Един от неговите адвокати Хари Харалампиев изтъкна, че наложената му присъдата от 3 години и половина затвор е резултат от натрупани предубеждения и внушения в обществеността и у съдебните заседатели, съобщи радио Пловдив.

Пред съда Хари Харалампиев заяви, че прокуратурата в Асеновград е трябвало да се самосезира, затова, че Веселин Христов също е заплашил Кирил Рашков с убийство и посочи, че неговите жалби не са били уважени нито веднъж.

Адвокатът каза още, че в деня на престъплението Рашков също се е оплакал и е бил заплашен от Веселин с думите „Ако минете още веднъж по тази улица, ще ви избия" .

Веселин отрече да е забранявал със заплахи фамилията Рашкови да се движи по улиците в Катуница. Той обаче съобщи, че към него има нови заплахи, като този път те са от внука на Цар Киро - Кристиян, който му е писал лично съобщение във Фейсбук.

Кристиян, който чакаше пред съда решението, не отрече, че е писал на Веселин, но изтъкна, че не го е заплашвал.