Самолети Су-34 на руските Въздушно-космически сили в Сирия са унищожили команден пункт и тренировъчен лагер на „Ислямска държава".
Това съобщи официалният представител на руското военно министерство Игор Конашенков, цитиран от РИА „Новости".

„На първи октомври самолети Су-34 нанесоха удари по тренировъчни лагери на „Ислямска държава" в района на село Мадан-Джадид, както и по таен команден пункт в района на Касерт-Фарадж, югозападно от град Ракка", уточни той.

Руски военни самолети удариха контролиран от "Ислямска държава" град в Сирия
Още...

В резултат на ударите командният пункт е изведен от строя, напълно е унищожена и инфраструктурата, използвана за подготовка на терористите.

Руските бойни самолети Су-34, Су-24М и Су-25 за последното денонощие са извършили 18 удара по 12 обекта на „Ислямска държава" в Сирия. 10 от ударите са извършени през нощта, като са бомбардирани седем обекта на терористите. Убити са 12 джихадисти, твърдят руските власти.

Унищожен е и команден пункт на "Ислямска държава" в район в провинция Алепо.

„Изтребители Су-25 са нанесли удар по полеви лагер на джихадистите в района на Маарет ан Нуман, провинция Идлиб. Напълно са били разрушени бункери, както и складове с оръжия и оръжейно-смазочни материали на терористите", добави Конашенков.

Руски самолети също така са унищожили команден пункт и няколко десетки единици техника на „Ислямска държава" в провинция Хама.