Охраната на финалния мач за купата на България между „Черно море" и „Левски" потуши в зародиш бой между фенове на двата отбора. Това стана пред централния вход на стадиона в бургаския квартал „Лазур". Феновете на „Черно море" току- що бяха слезли от осемте автобуса, с които дойдоха на стадиона, когато в близост до тях се озоваха сини привърженици. Ултрасите се сдърпаха за кратко и само бързата намеса на десетина полицаи потуши мелето и не се стигна до сериозни ексцесии, съобщава сайтът „Петел".

Малко след това пък фен на „Черно море" удари с глава автобуса с футболистите на „Левски", който влизаше в съоръжението. Преди минути пък лекарят на Левски пробяга половината терен, за да окаже помощ на припаднал фен на сините. В момента вратарите на двата отбора вече загряват, а на трибуните има около 15 хиляди зрители. Повече от 12 хиляди са фенове на Левски, а тези на Черно море до момента са над 1500.

Масов бой е започнал преди малко на Шишковата градинка във Варна, съобщи сайтът "Петел", позовавайки се на читатели.

В боя са се вкопчили две групи младежи, които се налагат на посоки. По думите на очевидци става дума за пиянска свада, като не е известно дали има конкретен повод за спречкването.

На мястото все още няма полиция.