парламентС гласовете на ГЕРБ и „Атака" бюджетът на страната за следващата година беше приет от Народното събрание. Гласуваха 202 депутати, от които 130 гласуваха „за", 58 „против" и 14 „въздържали се", всичките от „Синята коалиция".

По време на гласуването „червените" депутати вдигнаха червени картони с надпис „Бойко, отново не си в час".

Премиерът Бойко Борисов не присъства на гласуването.

По-рано днес:
Депутатите на ГЕРБ "скриха" Борисов и министрите
Още...

Въздържанието е единственият възможен избор за Синята коалиция, заяви депутатът Асен Агов по време на дебатите.

„Ние знаем, че когато политиката на реформи не е заложена в този бюджет, ние няма как да го подкрепим. В същото време ние няма как да не подкрепяме политиките на правителството, които водят до успешна борба с организираната престъпност и известен успех в образованието", каза Агов.

"С въздържането си тук даваме ясен сигнал за необходимостта от извършването на реформи, които така и не се прилагат. Нека е сигнал че няма време. Синята коалиция гласува от вярност към своите принципи за реформи”, допълни Агов.

Костов:
Борисов реабилитира тоталитаризма
Още...

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че ДПС не подкрепя Бюджет 2011, защото не вижда реформите в него. Местан посочи, че предишното управление може да е оставило недотам реформирани системи, но е отделило милиарди в резерва.

Той изрази опасение, че сегашните управляващи ще прибегнат към най-лесното решаване на проблема с парите - увеличаване на държавния дълг. За първи път от 1996 г. насам има заявено намерение за увеличаване на външния дълг.