Прокурорите, работили по преписките по делото срещу Алексей Петров, би трябвало да излязат на светло.

Това заяви адвокат Елеонора Петрова, юрист в правната комисия към парламента.

За мен е много важно да се изкарат на светло тези предварителни производства и досъдебни проверки, за да се види кои са магистратите, работили по тях, посочи бившият депутат от СДС. Да не се окаже, че в прокуратурата по някакъв начин е работил някакъв по-малък октопод, изтъкна още тя.

По мнение на бившия прокурор прекратяването на преписките със същите тъжители и със същите доказателства вече е индикация за нещо нередно. Нека да видим това нередно кога се е случило. Иначе обществото ще седи слисано и ще пита на кого да вярва, коментира Николова.

Според нея фокусирането на вниманието върху мярката за неотклонение на бившата барета може да доведе до там, че когато започне разглеждането на делото по същество, има риск обществото вече да е забравило за какво става въпрос.
Припомняме, вчера Софийски апелативен съд промени мярката за неотклонение на Алексей Петров от "задържане под стража" в "домашен арест".

Драматизмът, който бе породен от промяната на мярката на неотклонение, като че ли ни отдалечи от простото обстоятелство, че това няма нищо общо със съдебната процедура, която завършва с определението "невинен" или "виновен", изтъкна още Николова.

Тя коментира и отношението на прокуратурата към бившия служител на ДАНС през годините. Адвокатът припомни множеството случаи, при които Алексей Петров е бил обект на вниманието и разследвания на прокуратурата и нито един път не е бил предаден на съда.