Правителството избра Митко Тодоров за изпълнителен директор на Управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България".

Той ще довърши мандата на досегашния директор проф. Греди Асса, който е освободен от длъжност, съобщиха от правителствения пресцентър.

Митко Тодоров е завършил висшето си образование в гр. Лвов, Украйна. Бил е офицер в Българската армия в структурите на нейните културни учреждения, както и директор на театър „Българска армия". От 18.06.2010 г. до 25.03.2013 г. е изпълнявал длъжността заместник-министър на културата.

Фондът организира и подпомага дарителска дейност, извършвана от български и чуждестранни физически и юридически лица в подкрепа на образованието, науката, културата, възстановяването и опазването на исторически и културни ценности, здравеопазването и други социални сфери.

Припомняме, сред ръководителите на този фонд бе и синът на сатирика Радой Ралин - Кин Стоянов. Стоянов е баща на бившия евродепута Димитър Стоянов, който заедно с майка си - Капка Тодорова учреди Национал-Демократичната партия през 2012 година.

Припомняме, Митко Тодоров бе сред най-дълго задържалите се на поста шеф на Военния театър, беше зам.-културен министър в първия мандат на ГЕРБ. Запознати твърдят, че един от прякорите му е "ЗКПЧ-то", което е синоним на политически офицер по времето на социализма.