Големите булеварди в София ще бъдат ремонтирани през летния сезон до 15 септември, стана ясно от пресконференция в Столична община, на която кметът Йорданка Фандъкова се извини за евентуалното неудобство на пътниците.

От 20 април започва ремонта на бул. "Цариградско шосе". Възстановяването ще продължи до моста на река Искър. Реконструкцията ще се извърши поетапно. От утре започва монтирането на предупредителни мерки - табели, указания.
От Столична община уточняват, че от 04.30 часа на 20 април до 24.00 часа на 10 юни се забранява влизането на автомобили  по южното пътно платно на бул. „Цариградскошосе" - между моста на р. Искър и Околовръстен път. Движението ще се извършва двупосочно в севернотопътно платно на булеварда в същияучастък.
За посочения период се изместват съществуващите автобусни спирки „Моста за резиденция Врана", „Разклона за с. Герман", „Резиденция Врана" и „Околовръстен път" от южното платно на булеварда в разделителната му ивица.

Въвеждат шахматно движение по магистралите
Още...

От юни започва ремонтът и на бул. "Дондуков". Ще бъдат подменени трамвайните релси. Ще сложат безшевни, които не прекъсват, за да се намали шума. Ще бъдат ремонтирани и тротоарите на известния столичен булевард, паважът ще бъде пренареден. Фандъкова бе категорична, че известните павета, които са част от историята и облика на София, ще си останат.

Предстои разширяване на бул. Монтевидео до Нов български университет /НБУ/. Бул. "Тодор Каблешков" в участъка от Бъкстон до бул. "Цар Борис" ще ремонтиран и разширен, увери столичният градоначалник.

По думите на кметицата ремонт ще има при Руски паметник. Веднага след като той приключи, за да не се блокира съвсем движението, ще започне работа и по естакада на булевардите „Гешов" и „България".

Фандъкова се похвали и с това, че ще бъдат ремонтирани общо 9 големи моста, а малките ремонтирани за тази година съоръжения ще са над 20.

След пускането на метрото в ж.к. „Младост" до Бизнес парка, което ще е на 8 май, ще почне работа и по разширяване на булевард „Александър Малинов" от Цариградско шосе, като по-нататък ще има разширение и от Бизнес парка до Околовръстния път.
Такова разширение ще има и на булевард „Черни връх".

За тази година е планирано да се довърши и ремонтът на Цариградско шосе, включително в участъка от моста на 4-ти километър до моста на бул. „Яворов", където ще се направи и алея.

Фандъкова подчерта, че във всички зони, в които ще се ремонтират пътищата, влиза поправка и на тротоарите, тъй като повечето от тях са в лошо състояние.

Стана ясно още, че са заделени 15 милиона лева за текущи ремонти по заявки на районните кметове.

Пари ще има и за ремонти на вътрешно квартални улици, похвали се Фандъкова, като изтъкна, че ще се построят 12 изцяло нови улици освен онези, които ще бъдат реновирани.