На 18 август 2015 г. в конферентната зала на Бест Уестърн Плюс Сити Хотел - гр.София се проведе заключителната конференция по Проект „Агенцията за социално подпомагане - добре функционираща държавна администрация", договор №14-11-5/27.08.2014 г. по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна помощ BG051PO002/14/1.1-08, Приоритетна ос І „Добро управление" Подприоритет 1.1. "Ефективна структура на държавната администрация" на Оперативна програма "Административен капацитет".

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

В рамките на проекта е извършен подробен анализ на функциите и процесите в администрацията на Агенцията за социално подпомагане чрез прилагане на Единната методология за провеждане на функционален анализ в държавната администрация. Изготвен е доклад с предложени препоръки за организационни и функционални подобрения за повишаване ефективността и ефикасността на администрацията и план за тяхното изпълнение.

По време на проведените срещи на работните групи и съпътстващото обучение на 21 служители от администрацията на Агенцията за социално подпомагане беше повишена информираността по отношение значението на провеждания функционален анализ. Обучението позволи на служителите в администрацията да се запознаят с методологията за анализ, резултатите и принципите на доброто административно управление и добрите практики в тази област.

На конференцията беше отчетено, че е изпълнена поставената обща цел на проекта - Подобряване на ефективността на държавната администрация чрез организационното развитие на администрацията на Агенцията за социално подпомагане.