Полицаи и психолози предотвратиха семейната трагедия в къща в плевенското с. Писарово, след като пиян баща заплаши да убие детето си с нож, съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал вчера в къщата, в която живеят на съпружески начала 38-годишен мъж и 21-годишна жена.

Сигнал за инцидента постъпил в полицията в Долни Дъбник около 19.15 часа. Пристигналите на местопрестъплението служители на реда установили, че бащата е взел и държи за заложник в една от стаите 3-годишната си дъщеря, като заплашва да я убие с нож от пушка. До инцидента се стигнало след семеен скандал и побой над съпругата.

Полицаите започнали преговори за освобождаване на момиченцето. Баща му държал оръжието, опряно в гърлото му, и настоявал да напуснат къщата. След многократни увещания той излязъл от стаята и извел детето на терасата пред входа на дома.
Около 1.00 часа полицаи от Групата за охрана на масовите мероприятия щурмували дома и детето било освободено. Оръжието, дълго около 40 см, е иззето.

Мъжът има криминални прояви за кражби и шофиране в нетрезво състояние, осъждан е. Заловен е в явно нетрезво състояние. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.
С момиченцето работата ще продължат служители от отдел „Закрила на детето". По случая е сезирана прокуратурата.